keskiviikko 29. elokuuta 2012

Düsseldorf ja kuvia maalauksista


Viimeiset reilut kolme viikkoa olen viettänyt residenssissä Saksassa, Düsseldorfissa. Kyseessä on Tampereen kaupungin ja Düsseldorfin yhteinen taiteilijavaihtohanke, johon oli avoin haku tamperelaisille taiteilijoille alkuvuodesta. Hyvä että tuli haettua, vierailu on ollut kaikin puolin antoisa tähän mennessä ja toivon mukaan vain paranee loppua kohden. Paluu takaisin Suomeen on syyskuun lopussa. Ennen lähtöä on vielä sopivana yhteenvetona residenssiaikana valmistuneista teoksista koostuvan yksityisnäyttelyni avajaiset paikallisen kulttuuritoimen ylläpitämässä galleriassa.

Työskentely täällä on sujunut alusta asti hyvin. Vaikkei valmiita maalauksia varsinaisesti vielä ole syntynyt niin melkeinpä olennaisempana seikkana itse maalaaminen on ollut mukavaa. Suomessa juuri ennen lähtöä työskentelin pari viikkoa maalaussarjan parissa, jota tein osittain syksyn näyttely- ja apurahahakuja silmällä pitäen. Teokset kyllä valmistuivat ja olen niihin myös aivan tyytyväinen, mutta täytyy myöntää, että välillä tekeminen alkoi olla jo melkoista tahdonvoimalla läpi harmaan kiven tyyppistä kamppailua, niin huvittavaa kuin se ehkä onkin maalin sutimista kankaalle luonnehtia tuohon tapaan. Nyt ympäristön vaihdoksen myötä on ollut helpompaa irtautua maalaamisesta ja keskittyä täydellisesti aivan muihin asioihin. Ulkomaille muuttamisessa näin tilapäisestikin törmää väistämättä haasteisiin ja tilanteisiin jotka vaativat kaiken huomion ja kapasiteetin. Myös kaikki uudesta ympäristöstä valppaana olevien aistien välityksellä tajuntaan tulviva informaatio vaikuttanee siihen että kun lopulta jossain vaiheessa päivää tarttuu työhön, tekemisessä on vähän tavanomaista raikkaampi ote. Eikä työhuoneen isot ikkunat ja korkealla oleva kattokaan haittaa yhtään.

Olen myös alkanut sisällyttää päiväohjelmaan säännöllisesti kirjoittamista, joten voisin kuvitella, että jatkossa blogimerkintöjäkin ilmaantuu useammin. Tämä ei tosin ole mikään lupaus, kunhan vain itsekseni tuumailen.   
Edellisessä päivityksessä pohdiskelin myös videon tekemistä. Nyt kamera olisi käytettävissä ja ajattelin toteuttaa asian vaikka ihan huumorimielessä vielä tässä residenssin aikana. Voisin sitten esitellä täkäläistä työhuonetta ja uusia duuneja ns. omin sanoin.

Lopuksi vielä kuvia maalaussarjasta johon edellä viittasin. 





Asiakirjasalkku, akryyli kankaalle 110x93 cm
Käärepaperikääre, akryyli kankaalle 55x46 cm
Punavalkoinen lippu, akryyli kankaalle 110x93 cm 
Regeneraatio, akryyli kankaalle 160x120 cm
Ylänappi II, akryyli kankaalle 110x93 cm

2 kommenttia:

  1. Tulin käymään, kun kaveri hehkutti miten hienoja uusia töitä sulla on. Hyviltä kuulostaa nuo meiningit! Hassua, miten tämmöiseen blogiinkin saa kehitettyä valtaisat itsesensuurineuroosit (tässä viittaan nyt lähinnä itseeni), vaikka tosiasiassa juuri tällaisella alustalla vois revitellä ihan miten huvittaa.

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla että joku diggailee. Ja joo oikeessa olet, pitäis vaan keskittyä jakaan asioita, jotka on omasta mielestä kiinnostavia/hauskoja, todennäköisesti ne on sitä silloin jonkun muunkin mielestä.

    VastaaPoista